Tegelikult on sool meile eluks hädavajalik

Soola peetakse nii igapäevaseks ja tavaliseks asjaks, et enamik inimesi on selle tähenduse unustanud. Soola ja toidu korvamatut liitu seatakse harva kahtluse alla, kuid sool on siiski midagi rohkemat, kui pelgalt maitseaine. Tegelik ja ainus tõde on see, et ilma soolata me ei saagi elada. Sool läbib meie veresooni, ajalugu,…

Kikerherned sobivad asendama nii muna kui liha

Kuivatatud oad, läätsed ja teised kaunviljad on jäänud tänapäeva kiirvalmivate söökide kõrval tahaplaanile, kuid tegelikult on need siiski väga väärtuslikud toiduained, eriti rasvase liha või juustu asemel. Kaunviljad sisaldavad palju kiudaineid ja proteiini, rauda, magneesiumi, kaltsiumi, foolhapet, tsinki, kaaliumi, vaske ja B-rühma vitamiine. Hernestes, ubades ja läätsedes oleva raua saate…

Idandamine

Talvega on meie kehad enamiku meis sisalduvaist vitamiinivarudest ära kulutanud ning soovivad lisa väljastpoolt. Enne, kui sirutada käsi erinevate vitamiinipreparaatide järele, tasuks mõelda, kuidas oleks võimalik oma kehale turgutust pakkuda naturaalsemal ja kindlasti ka soodsamalt viisil. Üheks selliseks võimaluseks on kindlasti idandamine. Idandatud seemned ja oad on heamaitseline, kvaliteetne toortoit,…

Miks on mesi meile hea?

Mesi on väga maitsev, aga ka tervisele tõeliselt kasulik kooslus, mille täpset retsepti ei tea keegi. Teada on aga fakt, et üks tilgake mett on ühe mesilase elutöö. Inimesed on mesilaste elutööd hinnanud ja mett erineval moel tarvitanud juba viimased 2500 aastat. Siiski ei ole mesi üksnes maitsev dessert, vaid…

Hommikune tee virgutab, õhtune rahustab

Hommikud on juba sügiseselt karged. Õhtudki üsna jahedad. Pole midagi mõnusamat, kui suruda külmast kanged sõrmed ümber kuuma teetassi ning lasta meeldivalõhnalisel, maitsval joogil oma keha aeglaselt üles soojendada. Igaühel meist on kindlasti ka oma lemmiktee, või lausa lemmik hommiku- ja lemmik õhtutee ning lisaks sellele veel mõni, mis vastavalt…

Miks on tarvis pähkleid leotada?

Kõik pähklid sisaldavad fitiinhapet, mis säilitab taimede kudedes mineraalset fosforit. Eriti palju leidub seda pähklites, seemnetes, ubades ja teraviljades. Inimese ja mõnede loomade organism seda ei omasta. Lisaks takistab fitiinhape mineraalide nagu näiteks: tsink, raud, kaltsium ja magneesium omastamist. Leotamine aitab fitiinhappest vabaneda ning parandab pähklites leiduvate toitainete omastamist. Esmalt…

Toorkakao – maailma kõige antioksüdantiderikkaim toiduaine

Toorkakaod saadakse Theobroma cacao nimelise puu viljadest, täpsemalt nende puuviljade sees leiduvatest mandlisuurustest kakaoubadest. Need oad sisaldavad üle 1200 aktiivse toitaine ning umbes 10% kakaost moodustavad antioksüdandid. Antioksüdantide kõrge sisalduse poolest on kakao võrreldamatu mistahes teise toiduainega. Antioksüdandid on ained, mis aitavad meile kindlustada kvaliteetsemat elu, reguleerides rakutasandil organismi normaalset tegevust. Toorkakao…

Mis on tooršokolaad?

Osad inimesed arvavad, et kui sulatan kodus kakaovõi ja  lisan kakaod ja suhkrut ja muid lisaaineid, siis ongi juba tooršokolaad. Tegelikult on tooršokolaad ja toortoit üldse valmistatud põhimõttel, et midagi ei kuumutata üle 45C selleks, et säiliksid kõik väärtuslikud vitamiinid, mineraalid, ensüümid, antioksüdandid ja südamesõbralikud küllastumata rasvad. Tooršokolaadi valmistatakse üksnes puhastest, looduslikest töötlemata…

Miks ostaksin šokolaadi loodustoodete poest?

Kuidas teha õiget valikut? Kaubanduses on sortiment nii lai ning kogu see kaupade virr-varr ajab õigupoolest pea ringi käima. Ja kui ei tea, mida valikut tehes jälgida, siis ongi kergem minna lihtsama vastupanu teed ning otsustada oma valik kas hinnast või kauba välimusest sõltuvalt. Tegelikult oleks aga mõistlik juba varem…

Miks peaks keha aluselisemaks muutma?

Inimese keha peab säilitama tasakaalus pH taseme selleks, et püsida terve. Süües happelisi toite, üritab keha vere pH taset tasakaalustada vallandades aluselisi mineraale vereringesse, nagu kaltsium, fosfor ja magneesium. Kui me ei saa toiduga piisavalt aluselisi toiduaineid, siis peab keha varustama ennast teistest allikatest (näiteks luudest, lihastest), mis võib põhjustada…

Neerukivid ja kuidas nendest vabaneda koduste vahenditega

Igas vanuses võib tekkida neerudesse teralised moodustised, eriti pärast 35 a saamist. Enamasti on põhjuseks liigne kaltsiumi ja teiste mineraalide ladestumine. Nad võivad olla millimeetri kuni 3 cm läbimõõduga. Meestel on 3 korda suurem tõenäosus selleks, kui naistel. Tegelikult ei pruugi sa teadagi, et neerudes midagi on, kuni see tera…

A. Vogel Biosnacky idandamispurk

Idandamisest

Idandatud seemned ja oad on heamaitseline toortoit, mida igaüks on võimeline toatingimustes kasvatama. Idandades seemnete ja ubade mineraalainesisaldus ei muutu, kuid nende imendumine organismis paraneb, sest idandamisel hajub seemnete ja ubade koores olev fütiinhape. Valkained ehk proteiinid lõhustuvad ja muutuvad. Kaunviljade valkaine kvaliteet idanemise ajal nähtavasti ei parane. Nisu idanemisel…

Main Menu