Mis on tooršokolaad?

Osad inimesed arvavad, et kui sulatan kodus kakaovõi ja  lisan kakaod ja suhkrut ja muid lisaaineid, siis ongi juba tooršokolaad. Tegelikult on tooršokolaad ja toortoit üldse valmistatud põhimõttel, et midagi ei kuumutata üle 45C selleks, et säiliksid kõik väärtuslikud vitamiinid, mineraalid, ensüümid, antioksüdandid ja südamesõbralikud küllastumata rasvad. Tooršokolaadi valmistatakse üksnes puhastest, looduslikest töötlemata…

Miks peaks keha aluselisemaks muutma?

Inimese keha peab säilitama tasakaalus pH taseme selleks, et püsida terve. Süües happelisi toite, üritab keha vere pH taset tasakaalustada vallandades aluselisi mineraale vereringesse, nagu kaltsium, fosfor ja magneesium. Kui me ei saa toiduga piisavalt aluselisi toiduaineid, siis peab keha varustama ennast teistest allikatest (näiteks luudest, lihastest), mis võib põhjustada…

Neerukivid ja kuidas nendest vabaneda koduste vahenditega

Igas vanuses võib tekkida neerudesse teralised moodustised, eriti pärast 35 a saamist. Enamasti on põhjuseks liigne kaltsiumi ja teiste mineraalide ladestumine. Nad võivad olla millimeetri kuni 3 cm läbimõõduga. Meestel on 3 korda suurem tõenäosus selleks, kui naistel. Tegelikult ei pruugi sa teadagi, et neerudes midagi on, kuni see tera…

A. Vogel Biosnacky idandamispurk

Idandamisest

Idandatud seemned ja oad on heamaitseline toortoit, mida igaüks on võimeline toatingimustes kasvatama. Idandades seemnete ja ubade mineraalainesisaldus ei muutu, kuid nende imendumine organismis paraneb, sest idandamisel hajub seemnete ja ubade koores olev fütiinhape. Valkained ehk proteiinid lõhustuvad ja muutuvad. Kaunviljade valkaine kvaliteet idanemise ajal nähtavasti ei parane. Nisu idanemisel…

Konjaki juur – mis see on?

Konjaki taim ehk konnyaku ehk eesti keeles Riviére’i titaanjuur kasvab kõrgetes piirkondades Jaapanis, Hiinas ja Indoneesias ning on seetõttu eriti puhas ja saasteainetevaba. Juur võib kasvada kuni 25cm paksuseks. Kevadel kasvab juurest välja üksik leht, mille pikus kõrgub 1,3-2,5m pikkuseni ja meenutab lehtrit. Õis eritab erilist vänget lõhna, mis meelitab…

Rabarber

  Esimene, kes trotsides kevadisi öökülmi, oma nina mullast välja pistab, on rabarber ning ta ei tee seda sugugi arglikult ega tagasihoidlikult, vaid ikka suurelt ja uhkelt, nagu ühele kevadisele aiakuningannale igati vääriline. Kuna rabarbris on palju õun- ja sidruhapet ning teisigi säilitamist soodustavaid aineid, on ta hea hoidistamise materjal.…

Linaseemned turgutavad ja tugevdavad

Linaseemnete kasutamine algas juba kiviajal. Milline on linakasvatuse kodumaa, pole teada. Küll aga on teada, et lina on üks vanimaid kultuurtaimi, selle seemneid on söönud nii inimesed kui loomad juba tuhandeid aastaid, ka on linaseemneid ning õli kasutatud lisaks toidulauale ka rahvameditsiinis. Linaseemnete bioloogiline väärtus ravimtoiduainena seisneb peamiselt selles, et…

Õunaäädika ülistuseks

Praegusel varakevadisel ajal, peale pikka ja pimedat talve, on taas päevakorda kerkinud vajadus äratada oma keha talveunest, rookida välja kõik talve jooksul organismi ladestunud jääkained ning anda endale uus, kergem olemine. Õunaäädikas on üks neist suurepärastest toiduainetest, mida võimalik keha puhastavaks abivahendiks kasutada – nii lihtne ja samas nii universaalne…

Kuidas alustada kanapidamist päris algusest?

Minu ja küllap ka paljude teiste poole, kes oma pere tarbeks kanu (ja muid linde) peavad, pöörduvad aeg-ajalt julged ja mõtlevad inimesed, kes tahaks oma perele pakkuda ehedat ja naturaalset muna ja/või linnuliha tavakaubanduse lettidel leiduva suurfarmide toodangu asemel, tüüpiliste algaja küsimustega. Kuidas ja millest alustada? Kust osta kanad/tibud? Mitu kana…

Suhkur ja teised magustajad

Vastalanud paastuaeg annab suurepärase võimaluse taas kord enda ja oma pere toitumist puudutavad valukohad kriitilise pilguga üle vaadata, ümber hinnata ning vajadusel ka tervisesõbralikumaks korraldada. On uue aasta lubaduste aeg! Esimesena tahaks sellise pilguga vaadata üle valge surma number 1 – suhkru ning ühtlasi rääkida tema sõbralikematest alternatiividest – meest,…

Klassikalised kodused piparkoogid

Hoolimata sellest, et maa on ikka veel peaaegu roheline ja ülepäeva sajab vihma, hakkab ei-tea-kust ligi hiilima jõulutunne. Tahaks tube kaunistada, lastega jõuluehteid meisterdada, igatsen mandariini ja vürtside lõhna ning verivorsti. Samuti on taas, nagu jõuluajal ikka, tulnud vastupandamatu soov ise kodus piparkooke teha, just selliseid, mis on päris algusest peale…

Seesamiseemned sümboliseerivad surematust

Seesamiseemned on toitude maitsestamisel olnud kasutusel juba aastatuhandeid. Tegelikult ongi seesamiseemned vanim teadaolev kirjasõnas nimetatud maitseaine, mida olla mainitud Assüürias juba 5000 aasta eest. Ühe Assüüria legendi järgi jumalas seesamiseemnetest tehtud veini, kui nad kohtusid, et luua Maa 🙂 Hindu uskumuste järgi sümboliseerivad seesamiseemned surematust, vanas Babülonis sõid naised meest ja…

Main Menu