RETSEPT läätsesupp

Läätsesupp punastest läätsedest

Kosutav ja lihtne valmistada, sisaldab palju kasulikke mineraalaineid ja sobib just külmadel talvekuudel hästi kas eelroaks või ka põhiroaks. Külmkapis säilib kuni nädala aega ja nii saavad lapsed pärast kooli ka ise lihtsalt endale supi soojendada ja süüa. Vaja läheb 4 inimese jaoks: 1 klaas punaseid läätsesid 5 klaasi vett…

Kaneeli-kardemoni ribi

Krõbe ribi jõuluvürtside ja kohviga. Võib serveerida nii rootsi laual kui iseseisva roana koos riisinuudlite ja rohelise salatiga. 1 kg ribi 1 punane sibul 1 apelsin 1 mandariin 1 laim 8 nelgitera 3 spl toorsuhkrut   Marinaad ja kaste: 1 dl sojakastet 0,5 dl oliiviõli 1 dl kanget kohvi 1…

Kõrvitsa ühepajatoit sea- või lambalihaga

Koostisained: 500 g kõrvitsat 300 g taisemat sea- või lambaliha 200 g kaalikat 1 sibul 1 spl oliiviõli 1 spl jahu 1 tl köömneid 1-2 loorberilehte 1 kuhjaga spl peenestatud petersellilehti Maitseks soola Valmistamine: liha keeta väheses vees soola, loorberi, sibula ja köömnetega pehmeks. Lisada väikesteks kuubikuteks lõigatud kaalikas, keeta poolpehmeks. Seejärel lisada tükeldatud kõrvits.…

Indiapärane kana tikka masala

300 g maitsestamata jogurtit 3-4 kanafileed 1 sibul 1 spl võid 1 tomat Peotäis mandlilaaste 200 ml vett 50-100 35% rõõska koort 1 spl garam masala maitseainesegu 0,5 sidrunit 0,5-1 tl soola Peotäis värsket koriandrit Tõsta pool maitsesegust jogurtisse. Lisa kanafileetükid ja lase mõned minutid maitsestuda. Seejärel prae või grilli…

Grillime kana prantsusepäraselt

6 portsu Vaja läheb: 6 spl mahlakat väärisoliiviõli 2 spl palsamiäädikat Modena Jardin Bio ” 1 spl mett 1 spl Dijoni sinepit 1 näpuotsatäis maitsetaimi 6 kana fileed meresoola musta pipart Sega õli, äädikas, mesi, sinep, sool, pipar ja ürdid, kuni sile tekstuur. Kuivata fileed, et nad imenduksid marinaadist paremini,…

Tšilliga maisikrõpsude paneeringus kanafileed

250 g kanafileed või kintsuliha (kui meeldib rasvasem suutäis) 1 pakk tšilliga maisikrõpse 4 muna 1 punane tšillikaun kookosrasva praadimiseks Valmistamine: lõika fileed umbes 10-ks pulgaks. Purusta krõpsud võimalikult väikseks puruks. Klopi munad segamini, lisa soola. Eemalda tšillikaunalt seemned, haki tšillikaun peeneks ja lisa munadele. Kasta fileetükid munasse, siis krõpsupurusse,…

Main Menu