Looduspere retseptid

/Looduspere retseptid/

Karamelli õuntega kook (vegan)

5 õuna 2 dl suhkrut 50g margariini 500g lehttaignat Peale: vaniljekastet Valmistamine: Pruunistada pannil õrnal tulel suhkur. Kui suhkur on purriniks muutunud lisada margariin ja segade see ühtlaselt karamelliga. Lisada segule õunad. Lasta õuntel veidi aega pannil koos karamelliga seguneda ja küpseda. Samal ajal lõigata taignast välja kaks vormi suurust tükki. Üks tükk lisada vormi

2018-04-10T15:55:24+00:00

Maitsev Pašha – Lihavõtte aja lemmik

500g  ​öko kohupiim​a​ 1.5d​l Rõõsk koor 35% 1.5dl Suhkur 2tk ​Mahekanamuna 100g Või 50g Rosinad ​50g Aprikoose​  2s​p​l Kreeka pähklid ​Riivitud sidrunikoort Vanillsuhkur Sool (pisut) ​Valmistamine​: 1. Vahusta​da​  munad suhkruga ja sega​da  kohupiima hulka. 2. Sulata​da​  või ja lisa​da​  koos koorega kohupiimamassi hulka. 3. Kuumuta​da​  kohupiimasegu ​ pliidil​ pidevalt segades kuni massi paksenemiseni (u 15 minutit). 4. Lisa sool, vanillisuhkur, rosinad, pähklid ​ (purustatult)​  ja ​riivitud sidrunikoor​ 5. Tõst​a​  mass marliga vooderdatud vormi

2018-03-29T12:45:57+00:00

Tacod jakaga (jack fruit)

1 purk jakat  1 karp tacosid (8tk) 200g maisi 1 spl tomatipastat 1 paprika 1 sibul taco maitseaine segu Garneeringuks: 1 punane sibul kurk jääsalat guacamole Valmistamine: Pannil õli sees praadida sibul. Tükeldada jaka väiksemateks ribadeks ja lisada pannile. Lasta veidi aega praadida, kuni jaka ribad on laiali hargnenud. Hakkida väikseteks kuubikuteks paprika ja lisada koos

2018-03-13T14:09:05+00:00

Vegan täistera vastlakuklid, muna- ja piimavabad

Kuklid: 1pk kuivpärm 2dl kaera- või mandlipiima  1,3 dl vett 700g neljavilja täisterajahu  1spl toor-roosuhkrut  50g vegan margariini 2tl kardemoni  Pärmitaigna jaoks lahustada pärm käesoojas vee ja kerapiima segus koos suhkruga. Lisada jahu ja sõtkuda kuni taigen tuleb käte küljest lahti. Kui sõtkutud lisada margariin ja kardemon. Lasta taignal kerkida ca 1h. Hiljem voolida taignast

2018-02-13T10:56:33+00:00

Läätselasanje

Läätselasanje 1 sibul 2-3 küüslauguküünt 680ml passeeritud tomateid 1 klaas (200ml) läätsesid  1 väike suvekõrvits 1 väike baklazaan 1 pakk Lasanjeplaate paprikapulbrit või rohelist paprikat tükelda tšillit, kes soovib punet oliiviõli 3-4 pakki mozzarella juustu   Prae sibulat ja küüslauku oliiviõlis 1 min, lisa passeeritud tomateid, läätsed, natuke paprikapastat ja punet, keeda 20 min. Lõika

2018-01-08T11:52:37+00:00

Geidi avokaadopasta

Koostisained: 250g makaroni  2 avokaadot 1/2 tass koriandri lehti 1/2 tass basiiliku lehti 1 tl küüslaugupulbrit 1 tl sibulapulbrit 1/2 tl suitsutatud paprikat 1/2 tass mandlipiima 1 spl sidrunimahla soola 3 spl taimset margariini 2 spl kookosjahu 1 väike punane sibul, ribadeks hakitud 3 küüslauguküünt, purustatud 1 1/4 tassi mandlipiima 1/4 tass maitsepärmi 1 tl

2017-11-17T09:23:02+00:00

Kõrvitsa magustoit “Kabak tatlisi”

Türgist pärit traditsiooniline magustoit kõrvitsast viib keele alla ja seisab külmikus ligi nädala, kui vaja. Üllatage oma peret või külalisi. Lihtne valmistada pealekauba. 2 kg kõrvitsat, puhasta ja koori 1,5 klaasi roosuhkrut (võib panna ka vähem, kes soovib vähemmagusat) 2-3 nelki 1oog purustatud kreeka pähkleid vahukoort, kel soovi on kõrvale pakkumiseks   Valmistamine: Lõika kõrvitsad

2017-10-03T10:23:22+00:00

Läätsesupp punastest läätsedest

Kosutav ja lihtne valmistada, sisaldab palju kasulikke mineraalaineid ja sobib just külmadel talvekuudel hästi kas eelroaks või ka põhiroaks. Külmkapis säilib kuni nädala aega ja nii saavad lapsed pärast kooli ka ise lihtsalt endale supi soojendada ja süüa. Vaja läheb 4 inimese jaoks: 1 klaas punaseid läätsesid 5 klaasi vett soola Läätsed panna hommikul vette

2017-09-06T12:56:07+00:00

Geidi proteiini smuuti veganitele

1 klaas mandlipiima 5 keskmist maasikat 1 banaan võib lisada peotäis mustikaid 30g šokolaadimaitselist vegan valgupulbrit 1 spl toor-kanepi proteiinipulbrit 1 spl Looduspere chia seemneid  Pane chia seemned mandlipiima ja lase seista umbes 15 min. Lisa ülejäänud koostisained ja blenderda pehmeks smuutiks. Head isu! hdr

2017-07-11T11:21:29+00:00

Rohelised läätsed tomatikastmes

2 küünt purustatud küüslauku 3-4 sl külmpressitud oliiviõli 1 purk kooritud ja/või purustatud tomatit 125 g rohelisi läätsi 3.5 dl vett soola musta pipart peotäis hakitud peterselli Kuumuta küüslauku veidi 2 sl õlis, kuni see mõnusalt lõhnab. Lisa tomatid ning kuumuta 3 minutit. Lisa läätsed ja vesi. Sega ning hauta kaanega potis tasasel tulel 30-40

2017-06-08T13:28:20+00:00

Speltalasanje räimedega

  250g speltajahust lasanjeplaate oliiviõli 1 küüslauguküüs 500 g räime Valget veini, nt Rapunzel Chardonnay IGT 12% 75cl 100 g krevette 100 g merikarbi liha 7-8 kirsstomatit Peterselli Soola Pipart 80 g võid 80 g jahu 700 ml piima Kuumuta õli pannil, lisa küüslauguküüs. Kui küüslauk on pehme, pane räimed pannile ning prae mõnda aega.

2017-06-07T12:41:22+00:00

Mango puding / jäätis, vegan

Suussulav, võrratu, suurte ja väikeste lemmik. Lihtne valmistada. Vaja läheb: 1 mango, koori ja tükelda 1/2 klaasi mandlipiima 3 spl Biona külmpressitud kookosõli 1 laimi mahl või 1 spl Bio Jardin laimimahla 3 spl agaavisiirupit 1 banaan või 1 spl chia helbeid   Blenderis püreesta kõik kokku ja lase külmikus jahtuda. Serveeri koos maasiak toormoosiga või

2017-05-31T12:57:22+00:00

Mooniseemnetega kook

Piisab 10-le inimesele 3 muna 1 klaas piima (hapupiima) 1 klaas õli või sulavõid pool klaasi suhkrut 1,5 klaasi jahu 1 klaas mannat 1 klaas mooniseemneid 2 pakki küpsetuspulbrit Siirupi jaoks: 1 klaas suhkurt, 2 klaasi vett, riivitud apelsinikoort 1 tl Keeda valmis siirup ja pane jahtuma. Sega suhkur ja munad vahtu, lisa õli ja

2017-05-03T09:56:41+00:00

Räimepasta tindikalaspagettidega

Eesti rahvuskala hooaeg on käes, seepärast jagame üht mõnusat pastaretsepti kahele. Vaja läheb: 160g JardinBio seepia (tindikala) spagette JardinBio Extra Virgin oliiviõli 1 sibulat peotäit kirsstomateid 250g räimefileed Danivali peent meresoola pipart kuiva valget veini, nt LaSelva Bianco Toscano peterselli     Valmistamine: Keeda pasta rohkes vees soolaga al denteks. Haki sibul ning poolita kirsstomatid.

2017-04-19T11:19:55+00:00

Toekas roheline omlett

5 muna 2 kuhjaga tl  Purasana toor-rohelise segu pulbrit 150 g peekonit (võib asendada ka šampinjonidega) 10 kirsstomatit 100 g juustu (näiteks Vigala pizza mozzarella) Peotäis hakitud rohelist sibulat Pisut soola Haki sibul, lõika peekon ja juust väikesteks kuubikuteks ning poolita tomatid. Klopi munad lahti, sega hulka roheline pulber ja pisut külma vett. Maitsesta vähese soolaga.

2017-02-07T10:17:14+00:00

Tervislikud piparkoogid 30tk

1,5 dl agaavisiirupit 4 tl piparkoogimaitseainet 100g võid 1 muna 1 dl indiaanisuhkrut 4,5 dl speltajahu 1 tl soodat Kuumuta siirup koos pipakoogimaitseainega ja võta tulelt, kui hakkavad mullid tulema. Lõika võist kuubikud ja lisa kuumale siirupile, kuni sulab ning lase jahtuda. Vahusta muna koos indiaanisuhkruga ja lisa jahtunud siirupile. Lisa jahu koos soodaga ning

2017-12-01T13:03:17+00:00

Popcorn (plaksumais) maapähklivõiga

Mõnusat näksimist pimedateks õhtuteks või külakostiks Vaja läheb: 1 spl Biona kookosõli 100g popkorni 4-6 spl Biona maapähklivõid mahe 3 spl agaavisiirupit 3 spl Biona kookosõli Tee nii: Kuumuta õli pannil/potis umbes 30 sekundit. Lisage popkorn ning katke pann/pott kaanega. Lisa mais potti nii, et see oleks ühes kihis, sest siis kuumenevad need ühtlasemalt. Raputa potti,

2016-12-21T15:38:24+00:00

Ahjuroog tatrahelvestest

Koostisained 2-3 dl tatrahelbeid 5 dl puljongit 500 g värskeid seeni 1-2 hakitud sibulat Praadimiseks õli 3-4 dl paksemat maitsestamata jogurtit või hapukoort 3 spl riivitud juustu Kaunistuseks värsket tilli Valmistamine Haki seened ja hauta õlis koos sibulatega. Valmista tatrahelbepuder puljongiga ning lisa sellele seene-sibula segu. Määri keraamilised portsonivormid õliga ning jaota segu vormidesse. Vala peale maitsestamata

2016-12-15T16:36:55+00:00

Kaneeli-kardemoni ribi

Krõbe ribi jõuluvürtside ja kohviga. Võib serveerida nii rootsi laual kui iseseisva roana koos riisinuudlite ja rohelise kapsa salatiga. 1 kg ribi 1 punane sibul 1 apelsin 1 mandariin 1 laim 8 nelgitera 3 spl toorsuhkrut   Marinaad ja kaste: 1 dl sojakastet 0,5 dl oliiviõli 1 dl kanget kohvi 1 dl siirupit 2 tl

2016-11-12T13:51:06+00:00

Kapsarullid tatrast

Koostisained: Kapsas 2-3 riivitud porgandit 2 hakitud sibulat 300 g hakitud keedetud seeni Oliiviõli 600 g tatraputru 1 kl vett 1 spl tomatipastat 3 peenestatud loorberilehte Peterselli Valmistamine: Lõika kapsapeast välja juurikas, keeda veidi ja võta kapsas lahti eraldi lehtedeks. Pane pannile 3 spl oliiviõli ja prae selles porgandit, sibulat ning seeni 5 minutit. Lisa tatrapuder ja sool

2016-12-15T16:14:03+00:00

Läätsed tomatikastmes

Koostis 250 g kuivatatud läätsi 1 purk purustatud tomateid 1 suur küüs küüslauku 1 kl soja- või kookospiima (oliivi)õli (mere)soola Vett Valmistamine Haki küüslauk peeneks, ava tomatipurk ja pese läätsed. Vala poti põhja natuke õli ning prae küüslauku, kuni see kergelt pruunikaks läheb. Lisa tomatikonserv, umbes pool klaasitäit vett ja soola (ca 0,5 tl). Lase segu keema ning lisa

2016-11-12T13:53:14+00:00

Kikerhernepada (Chana masala)

Koostis 2 spl oliiviõli 1 keskmine hakitud sibul 1 suur hakitud küüslauguküüs 1 tl karrit 1-2 spl tomatipastat/ketšupit purgitäis kikerherneid, u 200 g 1/2 spl laimi- või sidrunimahla 1/2 tl soola Musta pipart 1-2 spl oliiviõli Pisut vett Valmistamine Prae väikeses potis keskmisel kuumusel mõni minut sibulat. Lisa küüslauk, karri ja tomatipasta/ketšup. Sega ja hauta

2016-12-15T16:38:37+00:00

Kõrvitsa ühepajatoit sea- või lambalihaga

Koostisained: 500 g kõrvitsat 300 g taisemat sea- või lambaliha 200 g kaalikat 1 sibul 1 spl rasvainet 1 spl jahu 1 tl köömneid 1-2 loorberilehte 1 kuhjaga spl peenestatud petersellilehti Maitseks soola Valmistamine: liha keeta väheses vees soola, loorberi, sibula ja köömnetega pehmeks. Lisada väikesteks kuubikuteks lõigatud kaalikas, keeta poolpehmeks. Seejärel lisada tükeldatud kõrvits. Rasvast, jahust ja keeduleemest valmistada

2016-11-12T13:55:29+00:00