Sobib KETO dieedi puhul, kaalu langetajatele ning suhkruhaigetele

Vaja läheb:

1 klaas punaseid läätsesid (või rohelisi, pruune). Saab teha ka kikerhernestega, aga siis peaks eelnevalt keetma poolpehmeks.

1/2 klaasi jogurtit

1/4 klaasi oliiviõli või 1/2 pakki võid

2 muna

1/2 pakki feta juustu

1 tl soodat 

peterselli, tilli hakkida. Soovi korral võib hakkida ka väikse baklažaani või riivida suvekõrvitsa siia.

meresoola

seesamiseemneid 1 spl, mustköömneseemneid 1 spl, 1/2 väiksemat sibulat hakkida, küüslauku 3 küünt. Kes soovib vürtsikat, võib lisada tsillihelbeid.

Pane läätsed ööseks ligunema, hommikul loputa läbi, kuni vesi täiesti selge, nõruta ja pane blenderisse ja purusta püreeks. Vahusta munad, lisa jogurt, purustatud feta juust, õli, sooda ja maitseained ja lisa läätsepüree. Sega korralikult läbi ja pane ahjuvormi. Küpseta eelsoojendatud ahjus 170C 35 min

 

Main Menu