Mangokattega kohupiimakook on kevadiselt kerge, kuna ei sisalda toorjuustu ega vahukoort. Ka ei ole ta liiga magus ning jääb ka lahjat kohupiima kasutades kreemine ja suussulav.

Põhi:

200 g Digestive küpsiseid

50 g röstitud sarapuupähkleid (soovi korral) või sarapuupähklivõid

1 kuhjaga spl pruuni suhkrut

50 g võid

 

Pähklid laota ahjuplaadile ja rösti neid 150C kraadi juures umbes 10 minutit. Eemalda koor (näiteks pane pähklid köögiräti sisse ja hõõru).

Pane küpsised, suhkur, pähklid ja kuubikuteks lõigatud või köögikombaini ning töötle ühtlaseks. Suru saadud segu ettevalmistatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja hoia vormi täidise kokkusegamis aja külmkapis.

 

Täidis:

400 g kohupiima

300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat

100 g hapukoort + 100 g hapukoort koogile pärast küpsetamist

5 spl vedelat mett, vahtrasiirupit

1 tl jahvatatud vaniljet

4 suur muna

 

Sega täidise ained ühtlaseks ja pane koogipõhjale. Küpseta ahjus 160C kraadi juures umbes 50-55 minutit. Lase koogil umbes veerand tundi jahtuda ja määri siis 100 grammi hapukoort ühtlaselt koogile, et see kuivaks ei muutuks. Enne katte valmimist lase koogil täiesti maha jahtuda.

 

Kate:

450 g õuna-mangopüreed (võib asendada ka muu saadaolevaga, näiteks õunapüreega)

2 suurt või 4 väikest želatiinilehte

 

Lase želatiinilehtedel umbes 5 minutit külmas vees paisuda, seejärel pigista kuivaks ja kuumuta neid vähese veega potis kuni lahustuvad. Vala mangopüree pidevalt segades sulanud želatiini hulka ja pane segu koogile. Lase kattel külmkapis paar-kolm tundi taheneda.

 

Main Menu