Mangokattega kohupiimakook on kevadiselt kerge, kuna ei sisalda toorjuustu ega vahukoort. Ka ei ole ta liiga magus ning jääb ka lahjat kohupiima kasutades kreemine ja suussulav.

Põhi:

200 g Digestive küpsiseid

50 g röstitud sarapuupähkleid (soovi korral)

1 kuhjaga spl suhkrut

50 g võid

 

  • Pähklid laota ahjuplaadile ja rösti neid 150C kraadi juures umbes 10 minutit. Eemalda koor (näiteks pane pähklid köögiräti sisse ja hõõru).
  • Pane küpsised, suhkur, pähklid ja kuubikuteks lõigatud või köögikombaini ning töötle ühtlaseks.
  • Suru saadud segu ettevalmistatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja hoia vormi täidise kokkusegamis aja külmkapis.

 

Täidis:

400 g kohupiima

300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat

100 g hapukoort + 100 g hapukoort koogile pärast küpsetamist

5 spl mett või vahtrasiirupit

1 tl jahvatatud vaniljet

4 suur muna

 

Sega täidise ained ühtlaseks ja pane koogipõhjale. Küpseta ahjus 160C kraadi juures umbes 50-55 minutit. Lase koogil umbes veerand tundi jahtuda ja määri siis 100 grammi hapukoort ühtlaselt koogile, et see kuivaks ei muutuks. Enne katte valmimist lase koogil täiesti maha jahtuda.

 

Kate:

450 g õuna- või mangopüreed

2 suurt või 4 väikest želatiinilehte

 

Lase želatiinilehtedel umbes 5 minutit külmas vees paisuda, seejärel pigista kuivaks ja kuumuta neid vähese veega potis kuni lahustuvad. Vala mangopüree pidevalt segades sulanud želatiini hulka ja pane segu koogile. Lase kattel külmkapis paar-kolm tundi taheneda.

 

Main Menu