Ülimaitsev, õhuline ja tervislik gluteenivaba kook.

 

Koostisained:

60 g mandlijahu

60 g hirsijahu

1 tl küpsetuspulbrit

1/2 tl soodat

Noaotsatäis soola

60 g kookosrasva

80 g roosuhkrut

1/3 tl vaniljesuhkrut

2 muna

140 ml riisijooki

1 spl sidrunimahla

150-200 g maasikaid

1 spl tuhksuhkrut

 

Valmistamine:

Vahusta pehme kookosrasv, suhkur ja vaniljesuhkur. Jätkates vahustamist lisa ükshaaval munad. Eraldi kausis sega omavahel jahud, küpsetuspulber, sooda ja sool. Lisa jahusegu rasva-munasegule. Lisa hulka sidrunimahl ja piim ning lõpuks ka tükeldatud maasikad. Vala segu umbes 20×30 vormi ning küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Jahtunud koogile raputa tuhksuhkrut.

Kui soovid teha terve plaaditäie kooki, siis kahekordista kogused.

Main Menu