Lihtne retsept, kus laialtlevinud toiduaine kartul on valmistatud koos vürtsidega, mistõttu on seda kergem seedida. Kartuli asemel sobib retsept valmistamiseks ka porgandite, ubade, baklažaani, kapsa, roheliste ubade, paprika või spinatiga.

Umbes 4-5 keskmise suurusega kooritud kartulit

3 spl gheed või pähkliõli

0,5-1 tl rohelist või punast tšillit

1 tl vürtsköömen

0,5 tl kurkumit

2-4 spl vett

1 tl soola

2 spl värsket koriandrit või peterselli

Lõika kartulid viiludeks. Kuumuta keskmise suurusega pannil rasvaine. Kui pann on kuum, aga ei suitse veel, lisa vürtsköömne seemned ja mõne hetke pärast tšilli. Lase maitseainetel kuuma rasvainega seguneda ja lisa ka kohe kartuliviilud. Kuumuta seda pannitäit seni, kuni kartulid on poolküpsed ja veidi pruunistunud. Vähenda kuumust. Lisa kurkum ja sega läbi. Seejärel piserda kartulitele vesi ja kata pann tihedalt kaanega. Küpseta kartuleid omas mahlas madala kuumusega 10-15 minutit kuni nad on valmis. Sega selle aja jooksul kord või kaks. Kui kartulid on kahvliga torgates pehmed, lisa sool ja värsked ürdid. Serveeri näiteks koos kurgi- või peedisalati ja mingi mahlase kastme või kreemise ühepajaroaga.

Main Menu