16 lasanjeplaati
200 g tükeldatud köögivilja
200 g šampinjoni (soovi korral)
2 sibulat
2 spl õli
1 purk (400 g) purustatud tomateid
2 küünt küüslauku
0,5 tl soola
0,5 tl musta pipart
3 spl hakitud peterselli
2 spl hakitud basiilikut-pune
3-4 spl õli
1 dl nisujahu
1 l piima
0,5 tl soola
0,5 tl sidrunpipart
2 dl riivitud juustu
2 spl parmesani või mõnda muud kõva juustu

Hauta hakitud sibul ja küüslauk õlis klaasjaks, lisa viilutatud šampinjonid ning lõpuks köögiviljatükikesed. Kalla peale purustatud tomatid. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta umbes 5 minutit kaane all ning lisa siis maitseürdid. Valmista juustukaste. Kuumuta rasva potis, sega hulka jahu ja pidevalt segades vähehaaval ka piim. Keeda kastet 5 minutit, maitsesta soola ja pipraga, lisa riivitud juust. Kalla rasvaga määritud vormi põhja kiht köögivilja- ja juustukastet ning seejärel lao kastmekihile lasanjeplaadid, nende peale taas kiht kastet. Korda seda, kuni ained on otsas. Kalla pealmiseks kihiks juustukaste, mille peale raputa riivitud parmesani juustu. Küpseta rooga praeahjus 200 kraadi juures umbes 45 minutit. Enne serveerimist lase roal veidi aega seista.

Main Menu