Riivitud porgandid lisavad brownidele mahlakust. Üldiselt seisneb brownide õnnestumise nipp selles, et lasta neil pigem vähem küpseda ning jätta seest nö pisut niiskeks.

 

100 g täistera nisujahu

2  tl küpsetuspulbrit

4 spl kakaopulbrit

10 spl suhkrut

300 g porgandeid

100 g tumedat šokolaadi

100 ml vett

50 ml taimeõli (nt päevalilleõli)

1 tl (õuna)äädikat

3 spl maapähklivõid

 

Sega kuivained omavahel läbi, lisa riivitud porgandid, veevannil sulatatud šokolaad, vesi, õli, äädikas ja maapähklivõi. Sega kõik ühtlaseks tainaks. Kata sügavam, keskmise suurusega ahjuvorm küpsetuspaberiga ja vala tainas ühtlaselt vormi. Küpseta 180 kraadi juures 25 minutit.

Samal ajal saad valmistada glasuuri:

100 g tumedat šokolaadi

2 spl maapähklivõid

Sulata veevannil šokolaad, lisa maapähklivõi, sega korralikult segamini ja võta glasuur pliidilt.

Kui kook on ahjust väljas, kata see ühtlaselt glasuuriga ja lase enne serveerimist umbes 15 minutit kuni üleöö (külmkapis) jahtuda.

Allikas: http://www.taimetoit.ee/2013/07/maapahkli-porgandibrownied

Main Menu