1 purk (u 400 g) purustatud ananasse

120 g pehmet võid

2,4 dl suhkrut

2 toasooja muna

3,6 dl jahu

2 tl küpsetuspulbrit

1/4 tl soola

 

Kookosekate:

1,2 dl pruuni suhkrut

1,2 dl jahu

1,2 dl kookoshelbeid

0,8 dl pehmet võid
Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Määri 22,5 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm. Nõruta ananass ja hoia mahl alles. Vahusta või ja suhkur suures kausis keskmisel kiirusel mikseriga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega aeglasel kiirusel mikseriga vähehaaval juurde jahu, küpsetuspulber ja sool vaheldumisi ananassimahlaga. Tõsta pool tainast ettevalmistatud vormi ja määri ananassikiht peale. Kata ülejäänud tainaga.

 

Kookosekate. Sega pruun suhkur, jahu ja kookoshelbed keskmise suurusega kausis. Haki tainaseguriga segusse või, kuni moodustub puru. Puista taina peale. Küpseta 45-55 minutit, kuni keskele pistetud puutikk jääb puhtaks. Jäta kook 10 minutiks vormi jahtuma. Eemalda vormi serv. Aseta kook restile ja lase täielikult jahtuda.

Otsi kategooria järgi