Türgist pärit traditsiooniline magustoit kõrvitsast viib keele alla ja seisab külmikus ligi nädala, kui vaja. Üllatage oma peret või külalisi. Lihtne valmistada pealekauba.

2 kg kõrvitsat, puhasta ja koori

1,5 klaasi roosuhkrut (võib panna ka vähem, kes soovib vähemmagusat)

2-3 nelki

1oog purustatud kreeka pähkleid

vahukoort, kel soovi on kõrvale pakkumiseks

 

Valmistamine: Lõika kõrvitsad umbes 3-4 cm paksusteks viiludeks ja lõika need omakorda suuremateks tükkideks. Aseta nad potti suhkruga kihiti, lisa nelgid ja jäta seisma vähemalt 2-3 tundi või üle öö. Pane keema ja keeda keskmisel kuumusel, kuni kõrvits on pehme (mitte lödi). Olenevalt kõrvitsast läheb 15-20 min. Viimased 5 minutit keeda ilma kaaneta, et siirup muutuks pruunikamaks. Pane jahtuma.

Serveerimisel lisa purustatud kreeka pähkleid peale ja vahukoort kõrvale.

 

Otsi kategooria järgi