Augustikuu uudised

unnamed

Rikkalik aeg see augustikuu, tänavu kohe eriti rikkalik. Rannailma nautijatele on tihedasti esinenud vihmahood ehk pinnuks silmas, kuid loodusele see meeldib – on marju, on köögivilju, on pähkleid ja seeni. On aeg koguda talvevarusid, teha hoidiseid, lasta oma loominguline pool vabaks ning nautida marjade-, puu- ning köögiviljade talviseks kasutamiseks ettevalmistamist. Eriti nauditavad ja tervislikud saavad suvised annid, kui nende hoidistamiseks kasutada ökoloogiliselt puhtaid suhkruid, sooli, õlisid ja äädikaid ning maitsestamiseks palju põnevaid ürte, vürtse ja maitseaineid.

Nii nagu marjad ja köögiviljad saavad oma kindla koha sügavkülmikutes ja keldririiulitel, nii leivad end peagi taas koolipingis seni vabalt ja paljasjalgselt ringi lipanud lapsed. Osad ehk juba ootavad pikisilmi oma esimest koolipäeva, kuid kindlasti on palju ka neid, kes suve peatsest lõppemisest nii suurt heameelt ei tunne. Siiski on vaja varuda koolitarbeid ning need võiksid olla just nii vahvad ja värvikirevad, et tooksid pikkadel sügise- ja talvekuudel meelde mõnusaid hetki suvest ning aitaksid lõbusalt mööda saata koolipäevi. Hulgaliselt vahvaid, loodussõbralikke kunsti- ja koolitarbeid saad mugavalt valida ka looduspere e-poest.

 

Augustiuu sõbrakaardipakkumised

 

Uudisena pakume sel kuul

seen

Segaköögiviljasalat

500 g väikeseid kurke

200 g aedoakaunu

1 kl kirss- või viinamarjatomateid

3 porgandit

1 kl väikeseid sibulaid

1 väike lillkapsas

2 kl väikeseid seeni

0,5 kl herneid

Marinaad:

1 spl 30% äädikat

2 tl soola

2 spl suhkrut

5 tera pipart

5 pimenti

0,5 tl riivitud muskaatpähklit

1 spl sinepiseemneid

Puhasta kõik köögiviljad ja seened. Keeda eraldi kõik köögiviljad, v.a kurgi, poolpehmeks. Seened kupata, kui need pole just kupatamist mitte vajavad seened. Keeda marinaad tavalisel viisil, kurna. Jahtunud köögiviljad ja seened lao kihiti ettevalmistatud purkidesse ning vala üle kuuma marinaadiga, nii et see ulatuks 2 cm üle köögiviljade. Pastöriseeri salatipurke 85 kraadi juures 15 minutit, sulge õhukindlalt ja jahuta kiirelt. Säilita jahedas.

Main Menu