Juuli uudiskiri

Tere armsad Looduspere sõbrad,

juba ongi käes juulikuu – Eestimaa suve kõige kaunim ja päikeselisem aeg. Inimesed meie ümber ja meis endis on muutunud palju avatumaks, rõõmsameelsemaks, pruunimaks ning kindlasti ka sõbralikumaks. Kuigi juba on möödunud esimene suvekuu, on palju rõõmu ning päikest veel eest. Seetõttu tahame ka meie taas kord meelde tuletada, et tervislik on ennast ja oma lapsi kaitsta liigse päikesekiirguse eest efektiivsete inimese- ja keskkonnasõbralike päikesekaitsevahenditega.

Lisaks liigsele päikesekiirgusele võivad meid suvisel ajal kimbutada ka mitmesugused lendavad ja roomavad putukad, kes samuti suve ning inimete seltskonda naudivad. Nende vastu võib abi olla erinevatest putukatõrjevahenditest. Kindlasti tuleks kuumadel suvepäevadel tähelepanu pöörata ka sellele, et keha saaks piisavas koguses vedeliku – värsket allikavett või lihtsalt puhast kraanavett, aga miks mitte ka tervislikku ja vitamiiniderikast kookosevett.

Tuletame teile ka meelde, et meie värskematest uudistest, silmaringi laiendavatest avastustest ning loodussõbralikest mõtetest võite igapäevaselt osa saada liitudes meie facebooki fännilehega.

 

 

JUULIKUU RETSEPT

Juulikuu on imeline aeg koos oma valgete ööde, sumedate suveõhtute ning marjauputusega. Paljudele meist on see ka suvepuhkuste aeg, kuid eks needki, kes päeval tööpostil on, naudivad meelsasti suveõhtuid koos toredate sõprde ning tüki tervisliku marjakoogiga. Pakume meiegi omalt poolt välja ühe ülimaitsva, õhulise ning sealjuures ka tervisliku gluteenivaba mandli-hirsi-maasikakoogi retsepti. Selle valmistamiseks vajad järgmise koostisaineid:

60 g mandlijahu, 60 g hirsijahu, 1 tl küpsetuspulbrit, 1/2 tl soodat, noaotsatäis soola, 60 g kookosrasva, 80 g roosuhkrut, 1/3 tl vaniljesuhkrut, 2 muna, 140 ml riisipiima, 1 spl sidrunimahla, 150-200 g maasikaid, 1 spl tuhksuhkrut

Valmistamiseks vahusta pehme kookosrasv, suhkur ja vaniljesuhkur. Jätkates vahustamist lisa ükshaaval munad. Eraldi kausis sega omavahel jahud, küpsetuspulber, sooda ja sool. Lisa jahusegu rasva-munasegule. Lisa hulka ka sidrunimahl ja piim ning lõpuks ka tükeldatud maasikad. Vala segu umbes 20×30 vormi ning küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Jahtunud koogile raputa tuhksuhkrut. Kui soovid teha terve plaaditäie kooki, siis kahekordista kogused.

Ning kui maasika-aeg läbi saab, võid julgelt katsetada ka vaarikate, murakate, sõstarde või mustikatega.

Loodussõbralikke maitsenaudinguid!

 

Main Menu