Märtsi uudiskiri

Kaunist kevadet, head Looduspere sõbrad!

Selle aasta märtsikuu oleme pühendanud keha heaolule, selle varustamisele vitamiinidega ning taastamisele pikast ja kurnavast talvest. Üheks lihtsaimaks viisiks kevadel oma keha turgutada, võib pidade idandamist. Idusid võib kõhklemata pidada kvaliteetseks, lihtsasti kasvatavaks toortoiduks, millega annab väga erineval moel rikastada oma kevadist toidulauda (salatis, võileiva peal, omletis, prae ja supi lisandina ning miks mitte ka magustoitude kaunistamiseks). Kõik vajaliku kodus idandite kasvatamiseks võid leida siit. Pikemalt saad idandamisest lugeda ka meie blogist.

Hea vitamiinide ja organismile vajalike vitamiinide ammutamise allikas on ka toortatar. Toor just sellepärast, et temas oleks säilinud tatra elujõud, vajalikud toitained ning idanemivõime (tatra idandid pidavat eriti hõrgult maitsema .. mmm). Mikroelementegi on toortatras rohkem, kui üheski teises tangaines. Ilma kestadeta tatraterade saamiseks tööstuses aurutatakse tatraterasid umbes 80 kraadi juures, kuni viljad-pähklid paisuvad ja eralduvad koorest. Selliselt valmistatud tatratooted (tavakaubanduses müügil olev pruun tatar) muutuvad kahe kuu möödudes täiesti “surnud toiduks” – tatar ei idane enam ning annab organismile vaid mikroelemente ja kaloreid.

Õnneks puhastatakse tänapäeval taas üha sagedamine tatrateri ehk eraldatakse neilt kestad mehaanilistes veskites (nagu tehti vanasti ka Eesti taludes). Selliselt töötleb tatart ning valmistab sellest erinevaid tooteid ka Tõrvaaugu talu tänasel Eestimaal. Looduspereski on müügil nende mahedad tatrakruubid, tatratang ning tatrajahu. Hea uudis on ka see, et tatratoodetega saavad oma toidulauda rikastada needki, kes gluteenitalumatuse tõttu muud tervaviljad oma menüüst välja peavad jätma. Katsetage julgelt ning valmistage tatrast nii soolaseid kui magusaid roogi, alustades erinevate praadide ja salatitega ning lõpetade maitsvate tatrapannkookidega. Veel parem, kui kombineerite neid roogi ka värskete idudega. Teie keha saab olema teile tänulik.

 

 

Põneva uudistootena toome sel kuul teieni merevaigust kaelakeed beebidele. Ämmaemandad ja arstid kõikjal maailmas on märganud merevaigu leevendavaid omadusi hammaste lõikumisel beebidel. Merevaigukeest eralduvad nahal kandes eeterlikud õlid, mis mõjuvad beebile esoteerika koha pealt hästi: annavad turvatunde, rahuliku une, leevendavad mure ja hirme. Teaduslikult on tõestatud ka merevaigu immuunsüsteemi toetav ning üldtugevdav toime. Merevaigukee ei ole mõeldud närimiseks, vaid nahal kandmiseks ööpäev läbi. Närimiseks soovitame iirisejuurt või puidust närimisrõngast.

Lisaks pakume märtsikuus uudistoodetena:

  • Väikelaste lemmikuid pehmeid ja mõnusaid Keptin Jr kaisulelusid ja kaisurätte – hea idee ka katsikukingiks!
  • Kevadel nii vajalikku lisaenergiat andvaid mesilasemapiima närimistablette ja ženšenni-mesilasemapiima ampulle
  • Saleneda soovijatele vett väljutavaid ning kõhupuhitust vähendavaid tablette
  • Immuunsüsteemi toetavaid seleenikapslid A-, C- ja E-vitamiiniga
  • Naha, küünte ja juuste tervise eest hea seisvaid tsingikapsleid
  • Rasedatele ülivajalikke foolhappekapsleid B6- ja B12-vitamiinide ning letsitiiniga
  • Nohustele taruvaiguga ninaspreid – kevadised ilmad on petlikud
  • Hea hinnaga magneesiumihelbeid – täiesti saastevabad, pärit Zechsteini soolaladestust 1600 m sügavusest maapõuest. Inimorganismile hädavaljalik mineraal! Magneesiumist ja selle vajalikkusest saad pikemalt lugeda ka meie blogist.
  • Werz puuviljasuhkrut – abiks suurema füüsilise koormuse või vaimse keskendumise korral
  • Maitsvat ning vitamiiniderikast TerraSana hummust
  • Biona speltaküpsise keelekesi Tiramisu valmistamiseks või niisama krõbistamiseks
  • Eestimaa maapõuest ammutatud positiivselt laetud Eesti vett
Lihtne Tiramisu
Lihtne Tiramisu on kiiresti ja lihtsalt valmiv versioon sellest imelisest Itaalia magustoidust. Lihtsuses on võlu!
  • 1 dl kanget kohvi
  • 3 spl kakaod
  • 150 g keelekese küpsiseid
  • 2 spl Amarettot või kohvilikööri
  • 0,25 dl tuhksuhkrut
  • 2 dl vahukoort
  • 200 g köögitoorjuustu
Niisuta küpsised kohviga. Vahusta koor, sega toorjuustu ja tuhksuhkruga ning maitsesta likööriga. Kalla segu küpsistele ja jäta vähemalt paariks tunniks külmikusse. Enne serveerimist sõelu peale kakao.

Main Menu