RETSEPT kinoaampsud

100 g Bohlsener Mühle kinoad
160 ml vett
0,5 tl meresoola keetmiseks
1 muna
1 spl jahu
50 g värskeid külmutatud herneid (üks suurem peotäis)
50 g porgandit (üks keskmine porgand)
30 g tomatit (pool keskmist tomatit)
1 küüslauguküüs
Soola, pipart

Kaste
100 ml maitsestamata jogurtit
Pool väikest banaani
1 tl sinepit

Valmistamine
Keeda kinoad vee ja soolaga keskmisel kuumusel umbes 10 minutit. Peale keetmist oleks hea jätta veel viieks minutiks kaane alla tõmbama. Riivi porgand peene riiviga, haki tomat väikesteks tükkideks, pressi küüskauk ning sega need kõik kokku sulatatud herneste, muna ja jahuga. Lisa ka kinoa, maitsesta soola ja pipraga ning sega kõik ühtlaseks massiks. Määri 25 väikest muffinivormi korralikult võiga ning täida kõik augud korralikult kinoaseguga. Küpseta 175 kraadi juures 15 minutit.

Dipikastme jaoks purusta kahvliga banaan ning sega kokku jogurti ja sinepiga.

Suupisted on ideaalsed õdusaks filmiõhtuks või muuks toredaks koosviibimiseks.

Otsi kategooria järgi