5,6 dl jahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

4,8 dl suhkrut

2 spl suhkruta kakao– või kaarobipulbrit

2 spl Ceyloni kaneeli

240 g pehmet võid

240 g pehmet toorjuustu

4 suur toasooja muna

1,8 dl poolmagusaid šokolaadilaaste

Hooajalisi marju või rabarberitükke (soovi korral)

Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Määri 32,5 x 22,5 cm suuruna ahjuvorm võiga ja puista jahuga üle. Sõelu jahu, küpsetuspulber ja sool keskmise suurusega kaussi. Sega eraldi kausis 1,2 dl suhkrut, kakao ja kaneel. Vahusta või ja toorjuust suuremas kausis keskmisel kiirusel mikseriga. Lisa vahustamist jätkates vähehaaval ülejäänud suhkur ning seejärel ükshaaval ka munad. Sega aeglasel kiirusel mikseriga vähehaaval hulka kuivained. Sega šokolaadilaastud tainasse käsitsi. Määri ettevalmistatud vormi põhjale 2/3 tainast. Puista kakaosegu selle peale. Kui soovid mitte niiväga magusat kooki, võid nüüd lisada ka marju või rabarberitükikesi. Tõsta ülejäänud tainas lusikaga alumise osa peale ja keeruta nuga mitmes kohas läbi kihtide, et tekiks marmorimuster. Küpseta 40-50 minutit, kuni keskele pistetud puutikk jääb puhtaks. Lase kook restile asetatud vormis täielikult jahtuda.

Otsi kategooria järgi