Marjamaius seedimisele

Tervise Arengu Instituudi sõnul on eestlaste toidulaual vajaka taimsest toidust ja kiudainetest. Anname sulle siinkohal mõtteid, kuidas suurendada taimsete tervislike ampsude ja kiudainete osakaalu nii, et see ka maitsev oleks. Kõik retseptid sisaldavad Biolatte Havitalli, mis sisaldab soolestikule olulisi kiudaineid (1 spl 6 g), loodusliku metsas kasvanud mustikate pulbrit ja…

Vale mannavaht ehk magustoit ilma mannata

Tervise Arengu Instituudi sõnul on eestlaste toidulaual vajaka taimsest toidust ja kiudainetest. Anname sulle siinkohal mõtteid, kuidas suurendada taimsete tervislike ampsude ja kiudainete osakaalu nii, et see ka maitsev oleks. Kõik retseptid sisaldavad Biolatte Havitalli, mis sisaldab soolestikule olulisi kiudaineid (1 spl 6 g), loodusliku metsas kasvanud mustikate pulbrit ja…

Vastlakuklid

125 g käesooja taimset piima (võib ka veega pooleks panna)  1 tl kuivpärmi  250 g nisujahu 60 g suhkrut 1 tl vaniljekauna (sobib ka vaniljesuhkur)   0,5 tl soola 30 g rapsiõli moosi 1 pk vahukoort 2 spl tuhksuhkrut 2 tl vanilje ekstrakti (või vanilje suhkrut) tuhksuhkrut kaunistuseks Valmistmine: Lahusta pärm taimses piimas.…

Maitsev Pasha – Lihavõtteaja lemmik

500g  ​öko kohupiim​a​ 1.5d​l Rõõsk koor 35% 1.5dl Suhkur 2tk ​Mahekanamuna 100g Või 50g Rosinad ​50g Aprikoose​  2s​p​l Kreeka pähkleid ​Riivitud sidrunikoort Vanillsuhkur Sool (pisut)  ​Valmistamine​: Vahusta​da​ munad suhkruga ja sega​da  kohupiima hulka. 2. Sulata​da​ või ja lisa​da​  koos koorega kohupiimamassi hulka. 3. Kuumuta​da​  kohupiimasegu ​ pliidil​ pidevalt segades kuni massi paksenemiseni (u 15 minutit). 4. Lisa sool, vanillisuhkur, rosinad,…

Vegan täistera vastlakuklid, muna- ja piimavabad

Kuklid: 1pk kuivpärm 2dl  mandlipiima  1,3 dl vett 700g täisterajahu  1spl toor-roosuhkrut  50g vegan margariini 2tl kardemoni  Pärmitaigna jaoks lahustada pärm käesoojas vee ja kerapiima segus koos suhkruga. Lisada jahu ja sõtkuda kuni taigen tuleb käte küljest lahti. Kui sõtkutud lisada margariin ja kardemon. Lasta taignal kerkida ca 1h. Hiljem…

Kõrvitsa magustoit “Kabak tatlisi”

Türgist pärit traditsiooniline magustoit kõrvitsast viib keele alla ja seisab külmikus ligi nädala, kui vaja. Üllatage oma peret või külalisi. Lihtne valmistada pealekauba. 2 kg kõrvitsat, puhasta ja koori 1,5 klaasi roosuhkrut (võib panna ka vähem, kes soovib vähemmagusat) 2-3 nelki 1oog purustatud kreeka pähkleid vahukoort, kel soovi on kõrvale…

Geidi vegan proteiinismuuti

Geidi proteiini smuuti veganitele

1 klaas mandlipiima 5 keskmist maasikat 1 banaan võib lisada peotäis mustikaid 1 spl toor-kanepi proteiinipulbrit 1 spl Looduspere chia seemneid  Pane chia seemned mandlipiima ja lase seista umbes 15 min. Lisa ülejäänud koostisained ja blenderda pehmeks smuutiks. Head isu!

speltalasanje räimedega

Lasanje räimedega

    250g speltajahust lasanjeplaate oliiviõli 1 küüslauguküüs 500 g räime Valget veini, nt Rapunzel Chardonnay IGT 12% 75cl 100 g krevette 100 g merikarbi liha 7-8 kirsstomatit Peterselli Soola Pipart 80 g võid 80 g jahu 700 ml piima Kuumuta õli pannil, lisa küüslauguküüs. Kui küüslauk on pehme, pane…

Mango puding / jäätis, vegan

Suussulav, võrratu, suurte ja väikeste lemmik. Lihtne valmistada. Vaja läheb: 1 mango või mangokonserv 1/2 klaasi mandlipiima 3 spl Biona külmpressitud kookosõli 1 laimi mahl või 1 spl Bio Jardin laimimahla 3 spl agaavisiirupit 1 banaan või 1 spl chia seemneid   Blenderis püreesta kõik kokku ja lase külmikus jahtuda. Serveeri…

Räimepasta tindikalaspagettidega

Räimepasta tindikalaspagettidega

Eesti rahvuskala hooaeg on käes, seepärast jagame üht mõnusat pastaretsepti kahele. Vaja läheb: 160g JardinBio seepia (tindikala) spagette JardinBio Extra Virgin oliiviõli 1 sibulat peotäit kirsstomateid 250g räimefileed Danivali peent meresoola pipart kuiva valget veini peterselli     Valmistamine: Keeda pasta rohkes vees soolaga al denteks. Haki sibul ning poolita…

Toekas roheline omlett

5 muna 2 kuhjaga tl  Purasana toor-rohelise segu pulbrit 150 g peekonit (võib asendada ka šampinjonidega) 10 kirsstomatit 100 g juustu (näiteks Vigala pizza mozzarella) Peotäis hakitud rohelist sibulat Pisut soola Haki sibul, lõika peekon ja juust väikesteks kuubikuteks ning poolita tomatid. Klopi munad lahti, sega hulka roheline pulber ja pisut…

Tervislikud piparkoogid 30tk

1,5 dl agaavisiirupit 4 tl piparkoogimaitseainet 100g võid 1 muna 1 dl roosuhkrut 4,5 dl speltajahu 1 tl soodat

Popcorn (plaksumais) maapähklivõiga

Mõnusat näksimist pimedateks õhtuteks või külakostiks Vaja läheb: 1 spl Biona kookosõli 100g popkorni 4-6 spl Biona maapähklivõid mahe 3 spl agaavisiirupit 3 spl Biona kookosõli Tee nii: Kuumuta õli pannil/potis umbes 30 sekundit. Lisage popkorn ning katke pann/pott kaanega. Lisa mais potti nii, et see oleks ühes kihis, sest siis…

Eriti lihtne piparkoogitaigen ja glasuur

Retsepti kogusest valmib 1kg piparkoogitainast. Valmista siirup või kasuta 200ml melassi. Siirupi tegemiseks vajad: 150ml suhkrut 125ml keevat vett Siirupi valmistamiseks kuumuta kõrge poti põhjas (kõrget potti on vaja sellepärast, et suhkrusiirup võib pritsida, eriti vee lisamisel, mis võib keraamilisele pliidile või induktsioonpliidile augu sisse kõrvetada) suhkur, kuni see sulab…

Inglise traditsiooniline jõulukeeks

Traditsioonilise inglise jõulukeeksi eripära seisneb selles, et keeks tehakse sageli isegi kuni 6 kuud enne jõule valmis ning hellitatakse seda siis aeg-ajalt alkoholiga immutades. Minu keeks valmis 2 nädalat varem ning piisas sellestki. Lisaks sellele sisaldab see keeks palju-palju kuivatatud puuvilju, rosinaid ja pähkleid, mis teevad selle nii eriliselt maitsvaks ja…

Glögi

1 pudel punast veini (0,7 l) 1 apelsini koor või 0,5 pakki riivitud apelsinikoort 0,5 sidruni koor või 0,25 tl riivitud sidrunikoort 20 nelgitera 2 kaneelikoort 50 g roosuhkrut 1 tähtaniis Sega kõik koostisosad kokku ja kuumuta, kuni hakkab aurama. Ära keema lase! Tõsta pott tulelt ja lase 30 minutit…

Klassikalised kodused piparkoogid

Klassikalised krõbedad kodused piparkoogid. Antud retsepti järgi saab 2 kg piparkoogitainast. Retseptis olevad kogused võivad pisut veidrad paista, kuna retsepti autor vähendas oma vanaema piparkoogi retseptis olevaid koguseid (vanaemal oli tainast alati väga-väga palju). Nende mõnusalt krõbedate piparkookide valmistamiseks vajad: 500 g rafineerimata roosuhkrut 0,4 liitrit keeva vett 266 g võid…

Eksklusiivne sääsetõrjevahend Bourbon vaniljega

Teadaolevalt ei salli sääsed vanilli lõhna eeldusel, et tegemist on ikka puhta vanilliga, mitte sünteetilise vaniliiniga. Imelihtsa eksklusiivse sääsepeletaja valmistamiseks vajad vaid: Naturaalset Bourbon vanilje kauna või vaniljepulbrit (pulbriga valmib õli kiiremini, kaunaga jääb ilusam) Kvaliteetset ekstra-väärisoliiviõli (või mõnda muud oma lemmik baasõli) Pane vaniljekaun või puista vaniljepulber klaasist anumasse…

Grillimine

Grillimise nipid

  1. Grillsüsi peab saama piisavat aega kuumeneda (vähemalt 40min) selleks, et grillimisel ei tekiks leeke. Õige aeg on siis, kui sütele tekib hallikas kiht peale. Süütevedelik on lõkke jaoks mitte toidu grillimiseks. Kui soovite kiirendada põlema minemist, siis kasutage pigem odavat toiduõli söele kallamiseks. 2. Kastmed ja salatid saab…

Main Menu